Марота: Опитах да привлека Хамшик, Погба догодина ще струва повече от 100 милиона

„Сезонът ни започна с хендикап, но ние сме свикнали да печелим титлата с голяма преднина. Тази година си тръгнаха важни играчи, но новият Ювентус има качества: сега трябва само да работим върху характера и манталитета“. Джузепе Марота знае, че след трудния старт на Юве в шампионата голяма част от критиките ще сполетят него и покупките му. Той обаче не се страхува от предизвикателствата на новия сезон и не иска и да чува за преходна година.

„Преходна година? Не искам и да помислям за подобно нещо. Продадохме важни играчи като Пирло, Тевес и Видал, но задържахме Погба, който ако продължи да израства, може да струва и повече от 100 милиона през следващото лято.

Спортният директор коментира и аферата с Дракслер и опита за привличане на Хамшик: „Относно трансфера на Дракслер, аз официално се оттеглих от преговорите на 19 август. Трудно се работи с Шалке, това е много мистериозен клуб. Имаше моменти, в които не знаех с кого трябва да разговарям. Затова преговорите вървяха тежко. В един момент осъзнахме, че няма да се разберем, защото исканата цена от 36 милиона евро не бе реална, а и самият играч нямаше достатъчно мотивация да дойде при нас. Хамшик също беше играч, който ни интересуваше, защото вече има опит в Италия. Това е играч, който търсихме в продължение на месец без името да излезе в медиите“, добави още той.

 

Коментари