Потвърдено: Ювентус ще привлече Рикардо Орсолини

Вече има официални потвърждения за трансфера на Рикардо Орсолини в Ювентус, от страна на неговия мениджър Донато Ди Кампли и от сегашния му отбор Асколи. Орсолини, който ще навърши 20 години в края на месеца, е продукт на школата на Асколи и през този сезон има четири гола и четири асистенции в 21 мача в Серия Б.

Пред Rai Sport Ди Кампли заявява следното:

Всичко е готово, трябва само да подпишем. Рикардо ще е играч на Ювентус. Благодарим на всички отбори, които проявиха интерес към клиента ми, но той обмисли добре предложенията и избра Юве.

Счита се, че сделката ще е на стойност 5,5 милиона евро плюс още 4,5 милиона под формата на бонуси, като играча ще остане в Асколи до края на сезона.

За сайта GianlucaDiMarzio.com президентът на Асколи Франческо Белини заявява следното:

Това е добър трансфер за играча, за Ювентус и за Асколи. Ако Орсолини не бе демонтрирал страхотните си качества, въобще не би се стигнало до подобен трансфер. За него имаше запитвания и от други отбори, но в такива ситуации винаги е важно да се вземе предвид желанието на играча.

Орсолини притежава необходимите качества и техника, но е много силен и психически. Той е интелигентно момче и заслужава тази възможност. Много съм горд с него.

 

източник: www.football-italia.net

снимка: www.espnfc.com

Коментари