Дъглас Коща: „Разполагаме с отбор способен да спечели всяка надпревара“

Бразилското крило говори пред журналисти преди предстоящия двубой от Шампионската лига

Вчера бразилският нападател Дъглас Коща даде интервю за Sky Sport и Mediaset. В него се засегнаха темите относно неговата адаптация в Италия, целите през сезона и предстоящия двубой от Шампионската лига. Ето част от акцентите от него.

Адаптация към италианския футбол

Малко по малко започвам да опознавам по-добре италианския футбол. В тактическо естество, той е напълно раличен в сравнение с този, който се играе в Украйна, Германия и бразилския национален отбор. Започнах да научавам и малко италиански език. Той не е много различен в сравнение с португалския и испанския, които владея и мога да разговорям на тях с много играчи в съблекалнята.

Победата е най-важното нещо

В Байерн Мюнхен играх като дясно крило, в Шахтьор Донецк като ляво, а пък в националния отбор играя повече в средата. Всичко това не е проблем за мен. Готов съм да изпълня задачите си на всяка позиция, на която ме постави треньора. Не се вълнувам толкова да отбележа гол, колкото да играя добре, да правя много асистенции към съотборниците ми и разбира се да печелим мачове.

Борбата за титулярно място има положително влияние

Тук има много страхотни футболисти. Ювентус е огромен клуб и е напълно очаквано да има голяма конкуренция за титулярните места, точно както в Байерн Мюнхен и бразилския национален отбор. Това не е проблем за мен, а допълнителен стимул да се стремя да играя добре.

Пълно фокусиране върху Олимпиакос

В Шампионската лига противниците ти винаги са от високо качество. Знаехме, че двубоя в Барселона ще е труден, но сега е важно да покажем колко силен домакин сме като изиграем добър мач и спечелим трите точки.

Големите цели за този сезон

Лично за мен е цел да играя на Световното първенство с екипа на Бразилия. Що се касае до Ювентус, няма никакво съмнение, че можем да спечелим Шампионската лига. Разполагаме с отбор способен да спечели всяка надпревара, в която участва. Всички сме тук точно поради тази причина.

източник и снимка: www.juventus.com

Коментари