Треньорът на Бока: „След година Бентанкур ще бъде сравняван с Погба“

Бентанкур за мача Барселона - Ювентус

Гилермо Скелото: „Наричах Бентанкур „Южноамериканския Погба”“

Родриго Бентанкур оставя чудесно впечатление с изявите си от началото на сезона с екипа на Ювентус. Бившият му треньор в Бока Хуниорс Гилермо Скелото счита, че след един сезон в Европа Бентанкур ще бъде сравняван с Погба.

Тук в Аржентина имаше хора, които твърдяха, че Бентанкур ще издържи най-много шест месеца в Ювентус и след това ще се върне в Бока. Вместо това, той показва страхотни изяви за „бианконерите”, което доведе до покана от уругвайския национален отбор. Горд съм с него.

Познавам момчето след като работих година и половина с него. Говорим за играч с изключителни качества. Той е интелигентен и има страхотен характер. Вярвайте ми, най-доброто тепърва предстои. Наричах го „Южноамериканския Погба” и потвърждавам, че е от това ниво. Нека Родриго да изкара цял сезон в Европа и ще видите, че след това ще бъде сравняван с Погба.

Той се придвижва по терена като опитен 30-годишен играч. Вродено му е да отнема топката от противника, но той има много неща, които може да подобрява. Той е „box-to-box” полузащитник и това, което значително трябва да развие е играта си в противниковото наказателно поле. Трябва да се стреми да реализира поне пет гола на сезон.

източник: http://www.football-italia.net/

снимка: www.juventus.com

Коментари