Бенатия: „Юве доминира в Италия благодарение на здрава и усърдна работа“

Бенатия сподели, че срещу Юве винаги се използват пораженчески оправдания, защото загубилите винаги се нуждаят от извинение.

Меди Бенатия проведе разговор със съотборника си Блез Матюиди за YouTube канала Bros Stories, в който споделиха интересни впечатления относно престоя си в Ювентус. Той разкри, че, когато е бил в Рома и той е използвал разни пораженчески оправдания срещу Ювентус.

Хората в Италия не разбират нещо важно. Те винаги търсят оправдания, но не виждат начина, по който се работи в Ювентус. Преди играех в Рома, така че бях от другата страна на барикадата. Тогава си казвах: „О, Ювентус печелят, но не играят добре. Те побеждават заради съдията, защото еди какво си или еди що си.“ Знаеш за какво ти говоря. Разни пораженчески оправдания, защото загубилите винаги се нуждаят от извинение.

Но, когато видят колко здраво работим и колко сериозно се отнасяме към всеки детайл, естествено, че ще постигаме резултати. Ние сме задължени да го правим.

Дори ти ми казваше в началото на сезона, че Интер са много силни и че Рома са впечатляващи, но аз ти казах: „Слушай Блез, аз познавам Серия А. След два месеца няма да има никой от тях на върха. Тези отбори могат да спечелят седем или осем мача, дори може би девет-десет, но 38…“

Италианският футбол е труден, сам го виждаш. Всеки отбор играе мача на живота си срещу нас. Не само играчите в отбора правят разликата, а и здравият труд, който полагаме. Юве доминира в Италия в момента благодарение на здрава и усърдна работа.

Хората не разбират колко здраво се трудим. Те трябва да са тук при нас, за да го видят.

източник: https://www.football-italia.net

снимка: www.juventus.com

Коментари