Буфон: „В живота трябва да се стараеш да постигаш наглед невъзможното“

Буфон: „Ще изиграем мача с достойнство и ще покажем най-доброто от себе си. Това е задължение на всеки, който носи този екип.“

Капитанът на Ювентус Джанлуиджи Буфон взе участие в пресконференцията преди мача с Реал Мадрид като сподели мнението си за предстоящия двубой.

Бих казал, че нагласата ни за мача ще е същата както винаги. Искаме да сме балансирани, упорити, готови за битка и желание да постигнем най-добрия възможен резултат.

Ще се изправим срещу силен отбор, но и ние сме такъв. Ще изиграем мача с достойнство и ще покажем най-доброто от себе си. Това е задължение на всеки, който носи този екип.

Дали това ще е последния ми мач в Шампионската лига с Ювентус? Очевидно, че има такава възможност, но тази мисъл би ми навяла негативни мисли. Като дете не бих имал против, ако знаех, че последния ми мач в Шампионската лига ще е на „Бернабеу“ срещу Реал Мадрид. Винаги трябва да гледаш положително на нещата.

В живота е необходимо да се стараеш и да постигаш наглед невъзможното. Това е ценна мотивация за нас, а като се опитваш да постигнеш невъзможното, може да го превърнеш във възможно. Ако се опитаме да направим това в мача, то ще напуснем терена с добро усещане без значение от резултата. Очевидно, че ако постигнем чудо, всички ще бъдем щастливи, но за да осъществим тази мечта трябва да извървим доста стъпки.

източник и снимка: www.juventus.com

 

 

Коментари