Буфон: „Искам отбора и всички „бианконери“ да се обединим като един“

Буфон: „Никой през моите 17 години в Ювентус, не си е позволявал да сочи с пръст друг съотборник, обвинявайки го за загуба.“

Вчера във всички големи италиански спортни медии се появи новина, че Джиджи Буфон е отправил много остри критики към съотборниците си в съблекалнята след мача с Наполи. Също така, че гневът на капитана се е стоварил най-вече върху Меди Бенатия, който не покри Колибали при реализирания от него гол от корнер. По-късно през деня Буфон даде интервю за JTV, в което той разсея всички тези слухове.

Подобни неверни слухове се появяват, когато изглеждащи като непобедими отбори като Ювентус, допуснат загуба. Те имат за цел да дестабилизират отбора и да подкопаят увереността и сплотеността на групата. Подобни неща винаги са се случвали, от както съм в Ювентус, но ми се струва логично и коректно да изкажа мнението си. Никой през моите 17 години в Ювентус, не си е позволявал да сочи с пръст друг съотборник, обвинявайки го за загуба. Това никога няма да се случи, докато съм капитан на този отбор. Искам да добавя, че Меди е изключително уважаващ и учтив човек, който е част от тази изключителна група футболисти и допринася за постигането на нашите цели. Съжалявам, че ми се налага да уточнявам подобни неща, но трябва да го направя, защото на фона на подобни фалшиви новини, вярвам, че разясняване на ситуацията е необходима, за да защитя отбора и Меди.

Буфон сподели и мислите си за последните пет мача от сезона.

Изпуснахме пет много важни точки за четири дни. Все още сме първи в класирането, дори и с минимална преднина, която трябва да запазим до края на сезона. Това е нашата цел, а и наше задължение. Ще направим всичко по силите си. През последните девет месеца изразходихме голямо количество енергия, както физическа, така и психическа. Сега ни остават 20 дни, в които трябва да сме изцяло фокусирани и да се раздадем изцяло. След това, ако нашите съперници са пред нас, ние ще ги поздравим, защото след края на сезон от 38 мача, който е завършил първи, независимо от някакви грешки в негова полза или не, е спечелил, защото е по-добрия отбор. Ще им стиснем ръцете, ако те са спечелили, а не ние. Въпреки, че това е нещо, за което въобще не мислим в момента.

Двубоят с Интер ще е толкова важен, колкото и останалите три срещу Болоня, Рома и Верона. Разбира се, заедно с това, ни предстои и финал за Купата на Италия. Очакват ни 20 дни, в които трябва да излезем на терена със свирепност и желание за победа и в които трябва да сме сплотени. Искам отбора и всички „бианконери“ по целия свят, да се обединим като един и да изградим тази защитна стена, която да ни позволи да изиграем тези 20 дни като истински отбор на Ювентус.

източник и снимка: www.juventus.com

Коментари