Буфон: „Много трудна и емоционална година“

Буфон сподели, че на финал срещу Милан никога не можеш да си мислиш, че си фаворит

Джанлуиджи Буфон беше част от пресконференцията на Ювентус преди финала за Купата на Италия. На нея той говори за емоционалния сезон и трудната битка за Скудетото.

Годината е много трудна и дълга, и със сигурност много емоционална. Това е неоспоримо. Рискувахме да приключим сезона без спечелен трофей, но преоткрихме фокуса си и сега сме уверени в постигането на целите ни.

През последните две седмици бяхме много внимателни в битката за Скудетото. Сега сме вече умерено уверени в крайния успех. Нашата основна силна черта е умението да нанасяме тежки удари на нашите противници дори, когато изглежда, че всичко е загубено. Това е нещото, което винаги е отличавало Ювентус, особено през последните седем години. Въпреки, че този сезон е една истинска битка, ние винаги останахме с високо вдигнати глави.

Капитанът отдаде необходимото уважение на съперника в мача Милан.

След финала в Шампионската лига през 2003г. осъзнах, че срещу Милан никога не можеш да си мислиш, че си фаворит.

С моите съотборници сме изиграли четири финала с Милан. В два от тях те спечелиха след изпълнение на дузпи, в един спечелихме след допълнително време, а в още един след дузпи. Това показва, че срещу Милан мачовете трудно се решават след 90 минути, защото често двата отбора са равностойни и си представям, че и този път ще е същото.

Минаха почти 20 години, от както играх за последно на финал за Купата на Италия, така че възможността да играя на още един ми действа много стимулиращо.

източник и снимка: www.juventus.com

Коментари