Буфон ще изиграе последния си мач с екипа на Ювентус в събота

Буфон: „Това е края на едно чудесно пътешествие, което имах късмета да споделя с хора, които са загрижени за мен“

Днес на специална пресконференция капитанът на Ювентус Джанлуиджи Буфон обяви, че в събота ще бъде последния му мач с екипа на „бианконерите“.

Искам да благодаря на президента на клуба, който е нещо повече за мен, от колкото само ръководна фигура в Ювентус. Мисля, че през годините, изградихме чудесно разбирателство като дори мога да си позволя да кажа и приятелство. Факторите, които благоприятстваха това да се случи са честност, лоялност, справедливост и жестоката борба срещу двуличието. Това са неща, които ни обединяват.

Това е края на едно чудесно пътешествие, което имах късмета да споделя с хора, които наистина са загрижени за мен. Усещах го ден след ден и заради тази любов аз се борих и се опитвах да дам най-доброто от себе си.

В събота ще бъде последният ми мач с екипа на Ювентус. Мисля, че това е най-подходящия начин да приключа това прекрасно предизвикателство – със спечелени още два трофея, които са много важни.

Страхувах се да не приключа кариерата си в Ювентус като играч, който вече не е на необходимото ниво и който е търпян, заради стари лаври. Но мога да заява, че това не е така. Истински горд съм, че след навършване на 30-годишна възраст, чак до събота, бях способен да покажа, ако не най-доброто си представяне, то такова отговарящо на моето име и на нивото на Ювентус.

Искам да благодаря на семейството Ювентус. През 2001г., те подписаха с един невероятен талант, но Юве направи така, че този талант да се трансформира в шампион. Те ми позволиха на направя още една крачка напред и да се развия както психически, така и игрово. Вярвам, че благодарение на Ювентус, аз съм все още тук и показвам такова ниво на 40-годишна възраст. Подходът на клуба към работния процес е напълно различен в сравнение, с където и да е другаде по света.

Приех тази философия и за собствена, и съм сигурен, че ще я използвам в бъдеще, защото това е единствения начин, който познавам, да се постигат резултати и същевременно да си изпълнен с радост от свършената усърдна работа, достигайки до предела на възможностите си и раздавайки се напълно.

Настрана от трофеите, това е най-големият подарък, който получих от Ювентус като ще бъда вечно признателен за това.

Все още не е ясно дали в събота ще е последния мач на Буфон в кариерта му като футболист.

Идеята ми до преди 15 дни беше да прекратя футболната си кариера. След това обаче получих много оферти за интересни предизвикателства, както на терена, така и извън него. Най-важната оферта извън терена получих от президента Аниели. Следващата седмица ще взема окончателното си решение.

източник: www.football-italia.net, www.gianlucadimarzio.com
снимка: www.juventus.com

Коментари