Киелини: „Вярваме, че можем да спечелим Шампионската лига“

Киелини: „Горд съм да поведа Ювентус в Европа“

Джорджо Киелини беше част от пресконференцията на Ювентус снощи преди днешния мач с Валенсия. Ето част от изказването на капитана на „бианконерите“.

Гордост от това да си капитан

Горд съм да поведа Ювентус в Европа. Това е 14-ия ми сезон в клуба като съм видял всичко. Попаднах в ада и се завърнах в рая с този отбор.

Постоянно се развиваме и покачваме нивото си година след година. Вярваме, че можем да спечелим турнира, както вярвахме и през последните няколко години. Разполагаме с необходимите качества за крайния успех. Въпреки че ни предстои много дълъг път от тук до вдигането на трофея.

Наясно сме с трудностите в турнира като ще се сблъскаме с тях още утре вечер. Най-важното нещо е да достигнем до март в отлично състояние, защото има още пет-шест отбора на нашето ниво, които също искат да спечелят лигата. Разполагаме със сплав от опитни и млади играчи, които мога да се справят на ниво. Утре ще бъде важен тест за нас.

Предизвикателството Валенсия

Има огромни очаквания към нас и искаме да започнем по подходящ начин. Чувстваме се по-силни от предходните години, но трябва да завоюваме своето на терена. Утре е важен тест, защото едва няколко отбора, включително и страхотните испански тимове, успяват да спечелят като гост на Валенсия. Очакваме голямо предизвикателство, както от техническо отношение, така и от страна на обстановката, което е най-добрия начин да започнем тазгодишното издание на Шампионската лига.

Нашата сила винаги е била в отборния баланс. Тим като нашия с този опит и солидност не може да усеща повече напрежение от обикновено. Трябва да докажем, че сме силни. Шампионската лига не трябва да е фикс идея, а трябва да подходим с положителна нагласа и ентусиазъм.

Трябва да подобряваме играта си в защита, защото допуснахме идентични голове в последно време. Трябва да сме по-внимателни на терена особено в наказателното поле. Ще се постараем да го сторим в най-кратки срокове, защото в Шампионската лига още първата грешка се наказва.

Заедно с Дъглас

Стоим плътно до Дъглас. Той е страхотно момче, което винаги се е държало добре като изпусна нервите си за един момент. Той знае, че е сгрешил, извини се и ще понесе заслуженото си наказание, но не трябва да бъде разпнат. Това няма да се повтори и се надяваме той да ни помогне, както винаги го е правил.

източник и снимка: www.juventus.com

 

Коментари