Пянич: „Трябва да бъдем още по-добри в затварянето на мачовете“

Миралем Пянич даде интервю за Sky Sport Italia в деня след победата над Каляри с 3:1. В него той говори за развитието на шампионата и предстоящия мач с Манчестър Юнайтед в сряда.

Вчера постигнахме важна победа, но отново допуснахме гол. Алегри винаги ни обяснява колко много трябва да се влагаме и в защитната фаза на играта. Ясно е, че това е нещо, което трябва да подобрим. Също така трябва да бъдем още по-добри в затварянето на мачовете. Има много мачове през сезона и не можеш винаги да играеш на пълни обороти. Така че, когато имаш възможност, трябва да контролираш двубоите.

Все още не сме се възползвали много от статичните положения, но разполагаме с добри изпълнители на пряк свободни удари и футболисти, които играят добре с глава, така че головете ще дойдат.

Наполи и Интер вървят добре в Серия А също като нас. Наполи се утвърдиха като редовен претендент за титлата.  Тази година отбора на Интер започва да бере плодовете на работата си през последните няколко години. Но в крайна сметка, ние можем да мислим само за нас и да се подобряваме като отбор.

След това Пянич насочи коментари си към Шампионската лига.

Ще бъде важна вечер като ще имаме възможност да се класираме за следващата фаза. В Манчестър изиграхме страхотен мач, но за пореден път не успяхме да затворим мача, както трябваше. Искаме да предоставим на феновете ни страхотна вечер. Юнайтед разполагат с много шампиони в състава си, дори в моята зона на терена, които могат да направят разликата в мача. Ще бъде интересен двубой.

Доста отбори имат шанс да спечелят Шампионската лига и както каза треньора Барселона е един от тях. Но ние разполагаме със състав, който може да достигне много далеч.

източник и снимка: www.juventus.com

Коментари