Матюиди: „В Ювентус се усъвършенствам постоянно“

Матюиди разкри, че в Ювентус е научил много в тактически план и се е развил физически надхвърляйки границите си

Блез Матюиди даде интервю за Sky, в което се покриха много теми започвайки от трудния месец декември, който предстои за Ювентус.

Предстоят ни много мачове срещу добри отбори. Трябва да сме внимателни и психически подготвени за предизвикателствата, които започват от събота вечер. Фиорентина е много силен домакин, а феновете им създават смущаваща атмосфера за гостуващия отбор. Притежават доста класа, а и знаем за съперничеството между двата клуба. За да спечелим, трябва да играем по познатия за нас начин.

Матюиди сподели мнението си за представянето на Юве в Шампионската лига.

Справяме се добре с изключение на загубата от Манчестър Юнайтед. На първо място сме в групата и вторник вечер направихме това, което се изискваше от нас. Уверени сме и искаме победата и в Швейцария, за да си гарантираме първото място. Имаме големи цели и амбиции, но трябва да подхождаме към тях стъпка по стъпка. На по-късен етап може и да срещнем ПСЖ, които ги познавам добре и където играят доста мои приятели.

Изминалият сезон беше изключително успешен за Матюиди. Освен титла и купа на Италия халфа завоюва и световната купа със състава на Франция.

Най-добрата година в кариерата ми. Преминах в тим като Ювентус, което за мен е нещо много важно и след това усъществих детската си мечта да спечеля Световното първенство. Това е страхотен момент, който винаги ще помня. Децата ми се гордеят с мен и говорят за това всеки ден.

Французинът сподели и впечатленията си от живота в Ювентус.

Преминах в клуб, който ти позволява постоянно да се усъвършенстваш. Играеш със силни футболисти, така че трябва винаги да даваш най-доброто от себе си. Научих много в тактически план. Също така се развих физически надхвърляйки границите си. Треньорският щаб ме стимулира да се развивам и винаги да давам всичко от себе си благодарение на манталитета, че може да се постигнат големи успехи. След последните мачове с националния отбор на Франция Алегри ми даде кратка почивка, за да прекарам малко време със семейството ми. Нуждаех се от това, както физически, така и психически. Отрази ми се много добре.

Роналдо е спечелил всичко в кариерата си. Бях впечатлен, че независимо от този факт, той все още е гладен за успехи. Той винаги иска да даде повече като ни влияе много, както на терена, така и извън него. Сигурен съм, че ще ни помогне да спечелим трофеи и да постигнем страхотни неща. Без съмнение заслужава да спечели „Златната топка“. Той направи страхотен сезон, печелейки доста и ако не я получи тази година, то това ще стане следващата, благодарение на титлите, които ще спечели с нас.

източник и снимка: www.juventus.com

Коментари