Бентанкур: „Панирах се, когато разбрах, че може да премина в Ювентус“

Бентанкур

Родриго Бентанкур разкри в интервю за DAZN, че е бил уплашен от възможността да премине в Ювентус. Торинският гранд имаше клауза за закупуването на халфа договорена при трансфера на Карлос Тевез в посока Бока Хуниорс.

Когато ми казаха за възможността да премина в Ювентус, аз се панирах. Бях много щастлив, но и много уплашен. Помислих си: „Сега трябва да отида в Италия, само с баща ми, да оставя семейството ми, да уча италиански… как ще го направя?“. Още при първото ми стъпване в съблекалнята на Ювентус, когато видях лицата на съотборниците ми, разбрах едно нещо – тук се изисква да печелиш, това е.

Талантливият халф говори и за своето детство.

Всички ме наричат Лоло, защото брат ми като малък не можеше да произнася „Родриго“, а казваше „Лолиго“. От там остана „Лоло“. Като дете бях доста по-висок от другите деца. Поне с 30см. Затова след всяка победа на отбора ми, бащите на децата от противниковия отбор ми изискваха документите, за да докажа възрастта си.

Уругваецът разкри и защо е избрал да играе с номер 30 на фанелката.

С този номер играх в Бока Хуниорс и когато пристигнах в Торино помолих за същия. Това е деня от месеца, в който е родена майка ми [която е починала, когато Бентанкур е бил малък]. Тя ме наблюдава някъде отгоре и ми носи късмет.

Преди да дойда разговарях с щаба на Ювентус. Получи се нещо като 18-месечен подготвителен период. Бях доста слабичък, когато пристигнах. Сега съм натрупал 6кг мускулна маса.

източник: www.football-italia.net

снимка: www.juventus.com

Коментари