Алегри: „Футболът не е игра на Плейстейшън“

На пресконфренцията си преди днешния мач срещу Парма Масимилиано Алегри засегна темата за очакванията към Ювентус в Шампионската лига.

Ювентус спечели седем поредни титли на Италия и достигна финала на Шампионската лига два пъти през последните четири години. Когато дойдох в клуба, имаше страх дали ще можем да победим Малмьо, но аз си мислих, че мога да достигна до финала с тогавашния отбор.

Атлетико са на нивото на Ювентус, защото и те играха финали на Лигата. В Европа има 7-8 отбора, които могат да достигнат до полуфиналите, така че четири ще останат извън сметките. Чувам, че някои считат Ювентус вече за финалист. Ако е такъв случая, бих помолил УЕФА да ни изпрати директно на финала.

Футболът не е игра на Плейстейшън. Трябва да се опитаме да спечелим, както направихме в предишните сезони, но, за да го сторим ни трябва и късмет освен умения. Това, че Роналдо е в отбора, не означава, че ще спечелим със сигурност. Трябва да покажем и уважение. Работим, за да печелим, но все пак има и други отбори. Затова вдигането на трофеи е нещо изключително, а не нормално. Да играеш добър футбол е най-лесното нещо на света. Разликата е да можеш да печелиш играейки добър футбол.

източник: www.football-italia.net

снимка: www.juventus.com

Коментари