Спинацола с интервю за клубния сайт на Ювентус

Леонардо Спинацола сподели пред клубния сайт, че първите шест месеца от престоя му в Ювентус са били прекрасни. Левият бек е изиграл до момента през сезона само три мача след като се възстановяваше дълго време от контузия.

Тези шест месеца бяха прекрасни. Възстанових се добре от контузията ми, а през този период се роди и сина ми. Да бъда част от тази група изградена от тези играчи и да съм в този клуб е фантастично. Ювентус винаги следеше изявите ми през последните осем години. Те демонстрираха, че вярват в мен, което ме прави много щастлив.

Спинацола засегна и темата за здравословното си състояние.

Сега се чувствам много по-добре. След първите няколко мача, всеки път, когато съм на терена, се подобрявам физически. Доволен съм. Работихме здраво, за да сме на върха в класирането през тези месеци. Сега трябва да мислим за Фрозиноне и да сме фокусирани върху този двубой. След това минаваме на Атлетико, с които ще направим страхотен мач.

Фрозиноне са водени от Марко Барони, който беше треньор на Спинацола в Примаверата на Ювентус и в Сиена.

Щастлив съм, че ще го видя отново, защото е страхотна личност. Когато бях на 15 години, той ми каза, че, ако искам да играя футбол на високо ниво, трябва да е на позицията на бек. Въпреки това аз исках да играя единствено като крило. Срещнахме се отново след пет години и тогава трябваше да се съглася с него.

Накрая Леонардо засегна и темата за националния отбор.

Разполагаме с млади играчи с много талант, които доказват, че са на топ ниво. Все още има много на къде да се подобряваме, но мисля, че сме на правилен път. Целта е Евро 2020.

източник и снимка: www.juventus.com

Коментари