Спинацола: „Трябва да започнем ударно мача с Атлетико“

Леонардо Спинацола впечатли със стабилната си игра срещу Удинезе, макар че игра на нетрадиционна за него позиция като десен бек.

Чувствам се добре. Играта ми се подобри след последния мач, в който играх, срещу Парма. Коляното ми също е по-добре. Очевидно изиграх само три мача от началото на годината, така че е трудно да намеря постоянство във формата и изявите си, но съм готов.

Жоао Кансело беше наказан за мача с Удинезе, а Матиа Де Шилио получи травма преди двубоя, така че Спинацола игра като десен бек, а Алекс Сандро от ляво.

Без съмнение се справям по-добре от ляво. Играл съм като десен бек няколко пъти с Аталанта в непредвидими ситуации и при отсъствието на други играчи, но категорично предпочитам да играя от ляво. Също заради престоя си в Аталанта имам практика да играя и като уинг-бек в схема с трима централни защитници.

При наказанието на Алекс Сандро за мача с Атлетико Мадрид и травмата на Де Шилио Спинацола може да дебютира в Шампионската лига.

Треньорът ще реши. Той ни подготвя и надъхва за този мач още от вечерта след първия двубой в Мадрид. Трябва да започнем ударно мача с 2000 км/ч, за да дадем ясен знак, че можем да продължим в следващия кръг.

източник: www.football-italia.net

снимка: www.juventus.com

Коментари