Шчесни: „Нямаме търпение да излезем на терена и да победим Атлетико“

Шчесни: „Ако трябва да залагам кой би бил с решаващ принос срещу Атлетико, бих посочил Кристиано Роналдо.“

Войчех Шчесни даде интервю за Sky Sport Italia, в което заяви, че Ювентус няма търпение да излезе на терена и да победи Атлетико Мадрид във вторник.

В добра форма сме и нямаме търпение да излезем на терена и да спечелим този страхотен мач от Шампионската лига. Направихме много грешки в Мадрид. Важно е, както да атакуваме, така и да се отбраняваме по-добре. Това може би звучи лесно, но определено е по-трудно, от колкото изглежда.

Вярваме в себе си, защото сме в добро физическо състояние. Мисля, че и резултатите тази седмица в Шампионската лига показват, че един двубой никога не е решен преди края му. Защо и ние да не можем да постигнем обрат както направиха Аякс и Манчестър Юнайтед.

Атлетико са много добре организиран отбор в защита. Не искам да кажа, че са предимно защитаващ се отбор, но са организирани и играят често на контра-атаки. Точно затова трябва да сме много внимателни с маркирането на техните нападатели, но и да се възползваме по най-добрия начин от головите ситуации, които създадем.

Ювентус са на път да спечелят осмо поредно Скудето, но дали ранно отпадане от Шампионската лига би се отразило на оценката за сезона и представянето на отбора?

Мисля, че всичко ще мине добре във вторник. Но както и да завърши мача, ние правим страхотен сезон, понеже никога не е лесно да печелиш мачове в Италия, а все още сме непобедени в Серия А. Вече спечелихме Суперкупата на Италия, близо сме до Скудетото и вярваме, че можем да продължим към следващата фаза на Шампионската лига.

Шчесни бе попитан и кой негов съотборник смята, че би бил с решаващ принос срещу Атлетико Мадрид.

Ако трябва да залагам, бих посочил Кристиано Роналдо. Той е играч, който може да е решаващ в тези моменти. Плюс това има огромен опит и много важни голове в Шампионската лига. Във вторник ще се нуждаем от него.

източник: www.football-italia.net

снимка: www.juventus.com

Коментари