Алегри: „Роналдо е добре, но е необходимо да сме предпазливи“

Утре от 19:00ч. Ювентус подновява битката в Серия А. „Бианконерите“ посрещат борещия се от изпадане отбор на Емполи. Масимилиано Алегри даде традиционната си пресконференция в деня преди мач. Естествено акцентът падна върху травмата на Роналдо.

Роналдо е добре, но е необходимо да сме предпазливи. Намираме се в деликатна фаза на сезона. Той ще се завърне в игра, когато е добре и няма никаква опасност да повтори травмата. Ще направим преглед в понеделник, за да преценим състоянието му.

Относно предстоящия двубой Алегри призова играчите си да походят с агресия и концентрация.

Утрешният мач е много важен. Предстои двубой, който трябва да бъде спечелен и да бъде изигран с агресия и концентрация. Все още от спечелването на Скудетото ни делят пет победи. Утре трябва да спечелим първата.

Алегри разкри част от титулярите за утрешния мач и йерархията в отбора за изпълнение на дузпи в отсъствието на Роналдо.

Шчесни ще е титуляр на вратата. В защитата ще избера двама из между Киелини, Касерес и Ругани. Бонучи ще получи почивка. В халфовата линия е вероятно Матюиди да започне, а Бентанкур да е резерва, поне в началото на мача. Най-вероятно в атака ще сме с Манджукич, Бернардески и Дибала. В отсъствието на Роналдо йерархията за изпълнение на дузпи е – Дибала, Пянич и Емре Джан. Относно статичните положения от едната страна може да ги бие Пянич, а от другата Дибала и Бернардески.

източник и снимка: www.juventus.com

Коментари