Ругани продължи договора си с Ювентус до 2023г.

Ругани: „Това е наистина важен ден и съм много щастлив. Точно това исках и за това работих всеки ден. „

Даниеле Ругани продължи договора си с Ювентус до 2023г. Вчера той официално парафира удължаването на контракта си с „бианконерите“. Ето какво заяви бранителят пред Juventus TV:

Това е наистина важен ден и съм много щастлив. Точно това исках и за това работих всеки ден. Най-важното нещо е, че и от страната на клуба, имаше също желание.

Ругани си припомни дебютните мачове с екипа на Ювентус в различните надпревари и турнири.

Помня много добре първия си мач, който беше срещу Севиля. Включих се в заключителните минути на двубоя. Спечелихме, а аз пазя тази вечер на специално място в сърцето си. Дори дебюта ми за Купата на Италия беше добър – градското дерби пред домашна публика, което спечелихме с 4:0. Първият ми мач за Серия А беше срещу Капри, който беше в последния кръг преди зимната пауза. Имахме труден старт, но успяхме да се окопитим, да се върнем в мача и да спечелим.

До тук Ругани има 81 мача, в които е реализирал седем гола. Два от тях са от този сезон в мачовете срещу Киево и Парма.

Опитвам се да реализирам, защото винаги съм имал усет за включвания в наказателното поле. Разбира се защитниците по-рядко вкарват голове, но радостта е двойна. Голът, който ми е най-присърце е този срещу Каляри в Торино, в първия ми мач по време на втория сезон в Юве. Аз открих резултата и понеже ми беше първия гол, целият отбор празнува бурно с мен. За нас защитниците голът е удовлетворение, но не е точно нашата работа. Това, което ме задоволява най-много е блокиран удар или спечелен дуел.

Без изненада Ругани сподели, че следващата му мечта, която иска да постигне, е фокусирана в близкото бъдеще.

Тя е една и съща за всеки, няма нужда да я крием. Надяваме се да се върнем в Мадрид, на стадиона, на който бяхме преди няколко седмица, и да вдигнем купата. Това определено е най-голямата мечта.

източник и снимка: www.juventus.com

Коментари