Алегри: „Расистите трябва да бъдат изгонени от стадионите до живот“

Алегри: „Бяхме добри в техническо отношение и не позволихме почти никакви опасности пред нашата врата. „

Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри беше доволен от представянето на своя отбор след победата над Каляри с 2:0. За съжаление акцентът от мача се измести от победата и поредния гол на младия нападател Мойс Кийн, към расистките скандирания към него от страна на публиката на домакините.

Това беше стабилно представяне на отбора. Бяхме добри в техническо отношение и не позволихме почти никакви опасности пред нашата врата. Това е рядко срещано за отбора на Каляри, защото са много силни, когато са домакини. Знаех, че трябва да подходим по-агресивно към мача в сравнение с двубоите срещу Удинезе и Емполи.

Естествено Алегри бе попитан за представянето на Кийн, който вкара в пореден мач. Той беше освиркван при всяко докосване на топката от страна на публиката на домакините, а след гола си застана леко провокативно с разперени ръце пред тях. Това доведе до расистки скандирания, които помрачиха мача.

Той отбеляза пореден гол и се представи по-добре през второто полувреме, докато през първото успя да обърка почти всяко отиграване.

Не чух скандиранията от трибуните, защото бях фокусиран върху мача. Необходимa е висока интелигентност, за да се справиш с подобни ситуации като не трябва да провокираш излишно хората. Това, разбира се, не означава, че идиотите в публиката и начина, по който се държат, трябва да бъдат оправдани.

Както винаги в живота, има идиоти, които правят глупави неща и развалят всичко. Не мисля, че непрестанното говорене за този проблем помага. Не мисля, че и спирането на играта помога, защото не всеки на стадиона се държи по този начин.

Трябва да се използват камерите, да се намерят тези, които правят проблем и да бъдат наказани. Много е просто. Идентифицираш ги и не ги наказваш да не посещават мачове за година или две, а до живот. Разполагаме с технологиите. Това може да бъде свършено, ако властите искат. Проблемът е, че всъщност не го искат.

източник: www.football-italia.net

снимка: www.juventus.com

Коментари