Пянич: „Искаме да спечелим Скудетото възможно най-скоро“

Пянич: „Искаме да спечелим Скудетото възможно най-скоро, за да можем да се фокусираме върху Шампионската лига.“

Миралем Пянич отпразнува рождения си ден с победата на Ювентус над Каляри с 2:0. Босненският хлаф беше доволен от постигнатия резултат и играта на отбора.

Това беше важен мач. Искаме да спечелим Скудетото възможно най-скоро, за да можем да се фокусираме върху Шампионската лига. Това беше страхотно представяне и макар че липсваха много футболисти, ние отново доминирахме. Голяма заслуга за това има клуба, който е изградил толкова силен състав и с такава дълбочина.

За да се представяме добре в Шампионската лига трябва да владеем топката, както показахме срещу Атлетико Мадрид и Манчестър Юнайтед. Тази вечер нито за миг не се почувствахме застрашени за развоя на мача, което е добър знак. Няма нужда да пребързваш и пресилваш нещата. Подавай си топката и изчакай за първия гол.

Бентанкур подобрява много играта си. Той е все още млад, но прави цели скокове напред в развитието си. Лесно е да играеш редом до него, защото се разбираме добре.

Пянич бе попитан дали Кристиано Роналдо ще се възстанови на време за първия четвъртфинал срещу Аякс.

Той ще дойде с нас в Амстердам независимо от обстоятелствата, защото той живее за подобни мачове. Нядявам се да е готов за игра, но решението ще зависи от него и от лекарите. Те трябва да преценят дали риска си заслужава. Кристиано познава добре тялото си и ще знае какво да направи.

Естествено Пянич говори и по темата с расистките обиди на феновете на Каляри към Кийн и Матюиди след втория гол на Ювентус.

Те са много разочаровани, особено Блез, защото това му се случва за втора поредна година тук. Надявам се, че на това ще се сложи край. Как ще се случи зависи от хората, които имат властта да направят промени. Това ни огорчава и момчетата са афектирани, защото подобни неща нямат място във футбола

източник: www.football-italia.net

снимка: www.juventus.com

Коментари