Алегри: „Бонучи се изрази погрешно, но го осъзна и се извини“

Алегри: „Двубоите между Ювентус и Милан са винаги равностойни. Ще бъде труден, но вълнуващ мач.“

Масимилиано Алегри говори пред журналисти преди предстоящия дерби мач с Милан. Той сподели, че има добри признаци относно състоянието на Роналдо. Също така призна, че коментарите на Бонучи след мача с Каляри са били погрешни.

Двубоите между Ювентус и Милан са винаги равностойни. Ще бъде труден, но вълнуващ мач и трябва да се представим добре, за да се подготвим по най-добрия начин за Шампионската лига.

Ще празнуваме Скудетото, когато е спечелено и на теория. Да завоюваш осем поредни титли не е лесно. Наполи правят всичко възможно, но ние правим нещо изключително. Не мисля, че шампионата ще се реши този уикенд. Въпреки това ни предстоят 15 интензивни дни, но отбора се справя добре и сме готови за финалната част на сезона.

Алегри сподели на кои играчи ще може да разчита и какво е състоянието на все още контузените.

Кристиано Роналдо изглежда по-добре. Има добри признаци пет дни преди Аякс-Юве. Манджукич, Дибала и Спинацола са готови за игра. Щастлив съм за Леонардо, защото имаше сериозно опасения относно коляното му, но за щастие той е ОК. Предстои да преценя състоянието на Кедира. Дъглас Коща ще е готов за Аякс, а Куадрадо за мача със СПАЛ. Касерес ще бъде извън строя за три седмици. Перин ще бъде наблюдаван всеки ден, но няма да е на разположение за предстоящия двубой. Алекс Сандро е добре. Ще дам почивка на Киелини.

Треньорът засегна темата с противоречивия коментар на Бонучи след мача с Каляри и формата на Кийн.

Борбата срещу расизма трябва да се води постоянно като проявленията му никога не трябва да бъдат оправдани. Бонучи се изрази погрешно все още под въздействието на мача, но го осъзна и се извини.

Щастлив съм как се развива Кийн. Важното е, че той се превръща в страхотен футболист като остава здраво стъпил на земята и продължава да тренира упорито.

източник и снимка: www.juventus.com

Коментари