Алегри: „Титуляр в атака може да е Дибала или Кийн, или нито един от тях“

Масимилиано Алегри даде пресконференция в деня преди реванша с Аякс от четвъртфиналната фаза на Шампионската лига. Той подчерта, че „бианконерите“ трябва да изиграят мача със същата нагласа, както домакинството срещу Атлетико. Алегри сподели, че все още не е преценил кой да замести Манджукич в атака.

Резултатът от първия мач няма никакво значение. Предстои ни един мач, от който се решава всичко. Трябва да играем със същата нагласа, както при домакинството на Атлетико. В защитен план трябва да се отнесем с необходимия респект към Аякс и да бъдем прецизни в нашите движения по терена.

Манджукич вече беше под сериозен въпрос за утрешния мач. Все още не съм решил кой ще започне в предни позиции. Може да е или Дибала или Кийн, или пък нито един от двамата. Ако един от тях играе, то или Де Шилио, или Кансело ще остане резерва.

Кристиано притежава невероятни качества. В дадени моменти той се превръща в неопазим играч като това може да се прочете по лицето му.

Алекс Сандро ще играе утре. Спинацола се представя добре, но има нужда да привикне към подобни мачове, които отнемат много от физическата и психическата ти енергия. Дъглас Коща не е в перфектно състояние към момента. Да се надяваме, че в утрешната тренировка, той ще ми покаже, че има сила в краката си за поне 30 минути игра, защото може да се окаже с решаваща роля.

Ако утре играе Де Йонг, то ние трябва да го поставим под напрежение. Но независимо дали ще участва в мача или не, ние трябва да спечелим и да се класираме за следващия кръг. Ще бъде физически мач. За да се противпоставим на тяхната игра, трябва да сме технически изрядни и да играем по-добре в сравнение с първия мач.

източник и снимка: www.juventus.com

Коментари