Алегри отрече спекулациите, че иска да напусне Ювентус

Алегри: „Срещата ни с Аниели не е била отлагана, а изместена напред, понеже обикновено се провежда след края на сезона.“

На пресконференция преди мача с Рома Масимилиано Алегри беше засипан от въпроси свързани с бъдещето му. През изминалата седмица редица спортни издания на Апенините публикуваха статии, че Алегри ще напусне Ювентус след края на сезона. Сред спряганите имена за него заместник попаднаха Маурисио Почетино, Дидие Дешамп, Пеп Гуардиола, Антонио Конте, Джан Пиеро Гасперини и други. Естествено, треньорът не беше очарован от факта, че почти не му беше зададен въпрос свързан с предстоящия мач, та се наложи сам да повдигне темата за него.

Това ме забавлява поради едно много проста причина. Тази сутрин си мислих представи си какво ли би станало, ако през тези години не бях донесъл тези трофеи? Щяха да ме изгорят на клада!

Ще се срещна с президента на клуба през идната седмица и ще обсъдим щателно ситуацията, както правим всяка година. След двубоя с Аякс му казах, че искам да остана. След това медиите започнахте да си измисляте врели-некипели. Признателен съм на президента и на клуба. Не всеки ме харесва и не мисля, че бих искал да е другояче. В крайна сметка всичко опира до постигнатите резултати като през последните години вършим добра работа заедно с клуба. Аз съм щастлив от постигнатото от нас.

Алегри беше многократно попитан дали неговите планове за следващия сезон съвпадат с тези на президента Андреа Аниели.

Казах, че след мача с Аякс, моето решение беше да остана. През седмицата ще се срещнем и ще говорим. Това е. Престанете да задавате един и същ въпрос или ще ми се наложи да продължа да ви давам един и същ отговор.

Може би е малко по-шумно наоколо, защото бяхме елеминирани от Шампионската лига. Някои хора очевидно си помислиха, че спечелването на Лигата беше лесно, като да спечелиш турнир по плажен футбол през лятната ваканция.

От шест месеца имам идеи как да продължа с развитието на отбора през следващия сезон. Сега ще споделя идеите си с президента на клуба и ще видим дали ще ги възприеме. Няма да ви разкрия какви са, но мога да ви уверя, че аз планирам нещата напред във времето.

Вестниците в Италия очакваха въпросната среща да се проведе преди няколко дни или дори преди няколко седмици. Също така предполагаха, че треньорът е подразнен от забавянето.

Срещата ни не е била отлагана, а изместена напред, понеже обикновено се провежда след края на сезона. Що се касае до имената, които циркулират за мои заместници, това е част от играта. Когато бях треньор на Милан, се пишеше, че ще бъда заместен от Гуардиола, така че споменаването отново на неговото име означава, че ме считат за много добър…

След това Алегри отговори на пореден въпрос дали Аниели иска той да остане треньор на Ювентус.

Президентът заяви след мача с Аякс, че иска да остана. Имам добро разбирателство с него, защото сме много честни един към друг и това е най-важното нещо. Напълно открит съм с Фабио Паратичи, Павел Недвед, както бях и с Бепе Марота. Винаги казвам, че най-важен е клуба и без силен клуб зад гърба ти е трудно да постигаш страхотни резултати.

източник: www.football-italia.net

снимка: www.juventus.com

Коментари