Алегри бе приет в „Залата на славата“ на италианския футбол

Вчера Масимилиано Алегри бе приет в „Залата на славата“ на италианския футбол. Треньорът получи наградата си от друг легендарен наставник на Ювентус Марчело Липи. Той ще се нареди до други знакови фигури от историята на „бианконерите“ като Алесандро Дел Пиеро, Мишел Платини, Марчело Липи, Джовани Трапатони, Карло Анчелоти, Фабио Капело, Клаудио Раниери, Дино Дзоф, Марко Тардели, Джампиеро Бониперти, Роберто Баджо, Паоло Роси и Джанлука Виали. Причината за това призвание, което се дава от жури съставено от ръководителите на големите национални спортни вестници, естествено е, че Алегри стана единствения треньор, който е печелил пет поредни титли на Италия.

Ето и пълният текст с причините за неговото приемане в „Залата на славата“:

Алегри е единствения италиански треньор, който е спечелил пет поредни титли на Италия. До момента той има общо шест Скудети, четири Купи на Италия и три Суперкупи на Италия. Той вече е част от историята като един от най-титулуваните треньори едва на 51-годишна възраст. Но Алегри остава своя отпечатък, защото е победител, който не е загубил смисъла на играта. Той е рационален, приемащ нерационалния подход, и тренира наслаждавайки се на играта, която по неговите думи, е била и винаги ще си остане проста.

Масимилиано Алегри ще дари медала си, който получи на церемонията в неделя вечер, на Музея на футбола в Коверчано. Ето и какво заяви тосканския специалист по време на награждаването.

Напускам отбор с ДНК на победител. И днес имам възможността да благодаря на всички, които работиха с мен, през изминалите пет години. Ценни кадри от техническия ми екип, които са преди всичко хора. Сега след като имам честта да стана част от историята на италианския футбол, съм щастлив да даря медала, който символизира края на този невероятен цикъл.

източник: www.juventus.com

снимка: www.juventus.com

Коментари