Дибала: „Падна ми товар от плещите“

В интервю за Кориеро дело Спорт Пауло Дибала признава, че е усетил как е паднал товар от плещите му. През цялото лято името му бе спрягано за трансфер и че не попада в плановете на Мауризио Сари. В крайна сметка той остана в клуба и в неделя реализира първия гол в Дерби д’Италия, с който помогна за победата на „бианконерите“ с 2:1.

Не беше лесно лято. Не е приятно да чуваш името ти да се спряга за всеки всевъзможен клуб, където ти не искаш да ходиш. Но това е футболът. Дори и преди да започне трансферния период аз казах, че искам да остана тук. Мисля, че беше по-важно да оставя действията на терена да говорят вместо мен, дори и до последния ден никой да не знаеше какво ще се случи. Исках да остана, исках да играя тук и да продължа кариерата си в Юве. Мисля, че все още мога да дам много и показах малка част от това в мача срещу Интер.

Чувствам, че ми падна товар от плещете и се чувствам много спокоен. Бях убеден, че под ръководството на Сари ще започна да се забавлявам, работя и докажа на какво съм способен. Това се и опитвам да правя. Сари и Алегри залагат на различен стил на игра и това се вижда. С Алегри постигнахме толкова много неща, но мисля, че играем по-атакуващо със Сари. Също така владеем повече топката. Разбира се ще видим какво ще се случи с течение на сезона.

Голът ми в дербито и то точно в този момент беше важен, както за отбора, така и за мен, за протичането на срещата. Сега сме единственият непобеден отбор в Европа. Когато става въпрос за Ювентус, понякога трябва човек да подходи с уважение.

източник: www.football-italia.net

снимка: www.juventus.com

 

Коментари