Де Лихт разкри кой е най-важния урок, който е научил до сега в Юве

Матайс Де Лихт сподели пред NU.nl, че в Юве е научил да вярва повече в себе си. През лятото за младия бранител бе платена рекордна сума за трансфер на защитник в италианския футбол. В първите мачове за сезона той не попадаше в стартовия състав, но тежката контузия на Киелини промени това.

Най-важният урок, който научих до сега в Ювентус е, че трябва да вярвам в себе си. Първоначално се бях фокусирал преди всичко да не допускам грешки. Нещо, което категорично не трябва да правя. През първите няколко седмици мислих прекалено много за това. След мача с Атлетико се опитах да се възстановя психически и да се върна на терена изпълнен със самочувствие. Винаги може нещо да се обърка, но съм сигурен, че нещата ще са все по-добре. След този момент моето представяне се подобри.

Ювентус вече разполагаше с двама прекрасни защитници в лицето на Киелини и Бонучи. Идеята беше постепенно да бъда внедрен в отбора. Но вместо това бях пуснат в титулярния състав много бързо. Това е голямо предизвикателство за мен.

източник: www.football-italia.net

снимка: www.juventus.com

Коментари