Сари: „На 99% Роналдо няма да може да играе срещу Аталанта“

Старши треньорът на Ювентус Маурицио Сари даде пресконференция преди утрешния мач срещу Аталанта. Естествено най-важната тема за журналистите беше смяната на Роналдо в последния шампионатен мач срещу Милан, неговата реакция и физическото му състояние. Роналдо взе участие в мачовете на Португалия през паузата, макар че Сари сподели, че нападателят има лека травма на коляното, която не му позволява да е на 100%.

Няма нужда от допълнително изясняване на случката с Роналдо. Определени играчи се нуждаят от време, за да уталожат страстите. Проблемът е, че във вторник той ни каза, че все още не се чувства добре. Целта ни е да е готов за мача в Шампионската лига във вторник срещу Атлетико Мадрид. На 99% съм сигурен, че няма да може да вземе участие в утрешния двубой.

Сари също така сподели какво е състоянието на други играчи, които имаха здравословни проблеми.

Има няколко играчи с различни болежки. Проблемът при Алекс Сандро е по-малко сериозен от първоначалните ни очаквания. Рабио има проблем в адуктора. Куадрадо страда от болка в гърба. Пянич обаче ще е готов за игра. Матюиди изпитва известна болка, но характера му ще му позволи да я превъзмогне, за да е на мое разположение.

Наставникът сподели мнението си и за предстоящия съперник, който се намира на пета позиция в Серия А.

Да наречем Аталанта „досаден“ противник ще е омаловажаване на силите им. Най-доброто описание за игра срещу тях даде Гуардиола – все едно отиваш на зъболекар. Те са много добре технически, както и много агресивни.

Треньорът бе попитан и за трансформацията на отбора и това, че все още не може да се забележи изцяло така наречения стил на игра „Сарибол“.

Израстването винаги се очертава от дадени моменти, а не от постоянна линия. Искаме да играем определен стил футбол, но не можем да тръгнем директно срещу качествата и характеристиките на играчите. Небходим е подходящ компромис.

източник: www.football-italia.net

снимка: www.juventus.com

Коментари