Буфон задмина Дел Пиеро по брой мачове за Ювентус в Серия А

При победата на Ювентус над Сампдория Джанлуиджи Буфон постигна две важни постижения. Първото е, че се превърна във футболиста с най-много мачове с екипа на Ювентус в Серия А. Той има на сметката си вече 479 двубоя, с което изпревари Алесандро Дел Пиеро. Също така той изравни рекорда на Паоло Малдини за най-много мачове в Серия А. Към момента и двамата имат 647. Ето какво заяви легендарният вратар след мача.

Причината да продължа да играя е, защото знам, че мога да си доставя много прекрасни емоции, сподели със съотборниците ми. Все още има много моменти, които си заслужава да изживееш. Основната цел днес беше победата и да завършим годината начело в класирането. Всичко останало просто прави нещата по-сладки. Не е много важна цел да изиграя своя 648-и мач в Серия А по най-бързия възможен начин. Но, ако ми се отдаде тази възможност, бих желал да го сторя, докато Ювентус е водач в класирането.

Естествено Буфон беше попитан и за плановете му отвъд този сезон.

Преди две години взех решение да прекратя кариерата си. След това животът ми поднесе други възможности. Уповавам се на собствената си честност, позволявайки на живота да ми покажи правилния път. Предвид физическото ми състояние в момента, бих си направил лоша услуга, ако спра да играя. Чувствам се като важен фактор, носещ голяма отговорност в съблекалнята, макар че не играя често. Трябва да уважавам детето, което бях и което още живее в мен. За момента е правилно да продължа.

източник: www.football-italia.net

снимка: www.juventus.com

Коментари