Сари: „Работим за отстраняването на многото грешки, които допускаме“

Сари: „В момента пробваме вариант Рабио да играе вдясно на полузащитата. Емре Джан може да играе или в средата, или от дясно.“

Маурицио Сари даде първата си пресконференция за новата календарна година. Днес Ювентус излиза като домакин срещу състава на Каляри, който е една от изненадите на сезона. Треньорът акцентира, че играчите на Ювентус са концентрирани как да подобрят играта си преди да мислят как да спрат противника.

Работим по време на тренировъчния процес за отстраняването на многото грешки, които допуснахме напоследък. Преди да мислим как да неутрализираме Каляри, ние се концентирахме как да се подобрим ние самите. В последния ни мач имаше много ментални грешки преди дори да се стигне до тактическите проблеми. Защитата понася критики при допуснат гол, но мисля, че те не са достатъчно подсигурени от полузащитата.

Естествено не се мина и без въпрос за нападателното трио Роналдо, Дибала, Игуаин. Загубата от Суперкупата от Лацио отново повдигна въпроса дали Ювентус би бил достатъчно успешен с тази нападателна формация.

Утре ще преценя с каква формация в атака да излезем. Рамзи е на разположение като е в добра форма. Предстои мач, в който трябва да внимаваме сериозно за контраатаките на противника. Дибала тренира вчера отделно, защото имаше лек мускулен проблем, който не е сериозен. Дъглас Коща е винаги опция в атака, макар че трябва с него не трябва да прибързваме. Трябва да отделим достатъчно време, за да го вкараме във форма, след сериозната му контузия.

Де Лихт имаше проблеми, както с рамото, така и с адукторите. Демирал беше в добра форма, така че имахме възможност да дадем почивка на Де Лихт. Допълнително ще преценя кой от тях да започне мача.

Сари обърна внимание и на различните тактически вариации в халфовата линия, които се изпробват на тренировки.

В момента пробваме вариант Рабио да играе вдясно на полузащитата. Емре Джан може да играе или в средата, или от дясно. Също така пробваме Бернардески на различни позиции. Рабио изглежда добре физически, но все още остава впечатлението, че той може да покаже много повече.

Ювентус осъществиха първия си трансфер за годината със закупуването на Деян Кулушевски. Той ще доиграе сезона под наем в Парма.

Той е интересен играч. Очевидно, в момента ги липсват условията той да заиграе веднага при нас. Най-важното нещо е, че клуба винаги има поглед върху младите таланти и се старае да ги привлече.

източник: www.football-italia.net

снимка: www.juventus.com

Коментари