Рабио: „Много неща се промениха през тези шест месеца“

Адриен Рабио започна да получава повече шансове за изява с екипа на Ювентус. Той премина в клуба през лятото като свободен агент след като отказа да поднови договора си с ПСЖ. Това доведе до липсата му на игрова практика от началото на 2019г. и съответно до по-дълъг период на приспособяване в Юве.

През тези шест месеца се промениха много неща. Сега искам да продължа в същия дух. Трябваше да достигна най-доброто ми кондиционно състояние. Не беше лесно, но сега мога да заявя, че се чувствам добре.

Рабио отправи специално послание към близкия си приятел Блез Матюиди.

С Матюиди сме много близки. Играхме заедно пет години като той ми е помагал доста и ми е давал много съвети. Трябва да кажа, че отбора като цяло е изграден от добри момчета, които са готови винаги да ти помогнат.

Също така сподели как се чувства на позицията, на която играе най-често напоследък, а именно като десен полузащитник в схема от трима.

Чувствам се по-добре в ляво на халфовата линия, защото съм левичар. Обаче също така обичам да играя и от дясно, защото в определени ситуации мога да се озова на добра позиция за левия ми крак. Иначе в техническо отношение няма разлика – трябва да изграждаш връзката между атаката и защитата.

Колкото по-добри стават другите отбори, толкова повече лигата се развива. Това води до постоянната необходимост да подобряваш играта си и да показваш постоянство. За нас е добре да се изправяме срещу силни противниците през сезона.

източник и снимка: www.juventus.com

Коментари