Буфон: „Завръщането на футбола е важно за цяла Италия“

Джиджи Буфон приветства с голямо задоволство завръщането на футболните мачове по терените в Италия. Снощи той беше титуляр при класирането на Ювентус за финала на Купата на Италия. Сега вратарят е на крачка от изравняване рекорда на Роберто Манчини за спечелени трофеи на Купата на Италия. Преди полуфиналната среща той сподели няколко думи пред Rai Sport.

Чувството да се върнем към някаква необичайна форма на нормалността е прекрасно. Това е важна стъпка, защото футболът винаги е повлиявал върху настроението на цялата страна. От тази гледна точка мисля, че завръщането му е важно за цяла Италия. Категорично бяха трудни времена за всички. Нещо, с което никой не беше свикнал да се справя. На моменти чувството за несигурност и неяснота повлия на настроението на целия народ.

Спечелил съм много трофеи през кариерата ми. Историята на Ювентус продължава, така че е естествено да искам да спечеля всяка възможна купа. В това число и възможността да изравнява рекорда на Манчини за трофеи от Купата на Италия.

източник: www.football-italia.net

снимка: www.juventus.com

Коментари