Най-хубавата новина за всеки бианконеро! Официално Буфон и Киелини преподписаха

Новината, която от няколко години витае в италианските медии вече е факт! Всички фенове на Ювентус са изключително щастливи днес, защото преди малко официалният сайт на клуба официално обяви, че двете от най-големите легенди на клуба Джанлуиджи Буфон и Джорджо Киелини ще останат в клуба поне още един сезон до края на сезон 2020-2021.

Буфон пристигна в Юве през 2001 година и има само едно прекъсване в този период, в който не е в Ювентус. През сезон 2018-2019 той пази на вратата на ПСЖ, но отново се завърна у дома. Капитан на отбора от 2012 до 2018-та година. Буфон е на само един мач от подобряването на рекорда за играча с най-много мачове в Серия А. В момента Джиджи дели първото място с Паоло Малдини с 647 двубоя. Буфон е играчът на Ювентус с най-много мачове в европейските клубни турнири – 125. Той се превърна и в най-старият играч играл за Ювентус на 41 години и 352 дни. Буфон е на второто място в ранглистата по мачове с 668 двубоя, лидер е Дел Пиеро със 705 срещи. Той е и най-титулувания играч на клуба с 21 трофея.

Киелини е в Ювентус от 2004-та година до момента, като се превърна в изключителен символ на клуба. Киело е на пето място с 509 срещи във вечната ранглиста по мачове за клуба. Дели второто място по трофеи с Дел Пиеро и двамата имат по 18 трофея. От 2018-та Джорджо е капитан на Ювентус.

Каквото и да се каже за двамата обаче ще е прекалено малко, но най-важното за всеки фен на клуба е, че двата символа на бианконерите ще останат още един сезон в Ювентус!

снимка: www.juventus.com

Коментари