Пирло: „Дибала ще започне титуляр срещу Верона“

Пирло изрази увереност, че Дибала и Мората ще могат успешно да си партнират на терена

Старши треньорът на Ювентус Андреа Пирло заяви, че Пауло Дибала ще е стартовия състав на „бианконерите“ срещу Верона. Също така сподели, че не е изненадан от страхотното представяне на Алваро Мората.

Имахме време да отпочинем след пътуването до Киев, така че с изключение на Киелини всички са на разположение. До снощи нямах информация относно статуса на Роналдо. Всички си направихме тестове тази сутрин(забл. вчера), включително и той у дома.

Разполагаме с много опции и много зависи от типа мач, който ни предстои. И четиримата ни централни полузащитника са съвместими, така че те ще се ротират за две места.

МакКини е вече с отрицателен тест за COVID-19, така че ще премине физически тест като се надявам поне да може да е на пейката за предсоящия мач.

Де Лихт очаква пълно потвърждение от лекарите, че е готов за пълноценни тренировки. Той тренира с нас, но избягва физически контакт след операцията му на рамото.

Алекс Сандро се възстановява по план, но си мисля, че ще е готов за игра след паузата за националните отбори.

Гореща тема продължава да бъде състоянието на Дибала и отличното начало на сезона на Мората.

Мога да потвърдя, че Дибала ще е титуляр. Той направи желания игрови прогрес по време на тренировките и е напълно резонно да започне двубоя. Винаги съм казвал, че е въпрос на време, понеже той имаше контузия, след това хвана вирус, когато замина за мачовете на националния отбор. В двата мача, когато беше на пейката, без да влезе в игра причината беше, че ние останахме с 10 човека. Влезе като резерва в Киев, така че сега ще може да е титуляр.

Относно Мората – това е причината да го привлечем. Знаехме, че е страхотен футболист, който ни предостави различни тактически опции. Той познава добре играта на Дибала и мисля, че те спокойно могат да си партнират. В Атлетико Мадрид напоследък беше привикнал да играе в голяма част от мача в защита и пред него имаше свободни 80 метра за контраатака. От друга страна в Юве се опитваме да държим притежанието на топката, правилно да се позиционираме при получаване на пас и да пресираме, за да се освободи човек. Ние си помагаме един на друг, за да осигурим възможността за бързо придвижване на топката.

източник: www.football-italia.net
снимка: www.juventus.com

 

 

Коментари