Пирло: „Периодът за адаптация приключи“

Треньорът на Ювентус Андреа Пирло даде пресконференция преди предстоящия мач с Каляри. След двуседмична пауза отново се подновяват клубните двубои като Пирло заяви, че периодът за адаптация вече трябва да е приключил. 

Предстои ни фундаментален мач. Ще излезем след неактивен период заради паузата за мачовете на националните отбори, но ние се нуждаем от този двубой за нашето израстване. Шампионатът за нас трябва да започне сега. Периодът за адаптация приключи. Предстоят ни десет мача до Коледа, които трябва да изиграем все едно, че са финали. Започвайки от Каляри аз искам да видя различен боен дух, да играем силно и да постигаме резултати.

Искам да видя на терена отбор, който иска да постигне победен резултат. Трябва да сме гладни за успехи и да желаем победата във всеки двубой без да неглижираме дори и най-малките детайли. Точно това, което винаги прави Ювентус през годините.

Пирло потвърди, че Алекс Санро и Де Лихт са възстновени от контузии, но само централният защитник ще бъде на разположение за предстоящия мач.

Те са добре. Де Лихт тренира с нас от известно време като изчаквахме отговора на ортопедa. Готов е за игра. Алекс Сандро тренира с нас миналата седмица като ще отнеме още малко време, за да може да е титуляр.

Със завръщането на защитниците Пирло се надява да спрат експериментите с позициите на играчите.

Надявам се, че експериментите приключиха. Имам възможността да работя с играчи, които са много благоразположени да правят технически и тактически промени в играта си, което ме радва.

В зависимост от мачовете може би нещо постоянно ще се променя като позиции на терена, но нека първо да покажем енергично и силно представяне.

източник: www.football-italia.net
снимка: www.juventus.com

Коментари