Бернардески: „Тренирам усилено, за да се утвърдя в отбора“

Федерико Бернардески

През изминалия кръг от първенство Федерико Бернардески записа своето първо участие като титуляр в отбора на Ювентус. Той се отличи с гол и асистенция при равенството 2:2 с Аталанта в Бергамо. Ето както заяви младия футболист:

Нямах възможността да играя много до момента, но това изобщо не ме притеснява. Това е нормално за отбор като Ювентус; имам нужда от време, докато свикна с обстановката. Нека не забравяме, че пристигнах в отбор, който спечели 6 пъти поред Скудетото и игра 2 финала в Шампионската лига за 3 години. Не е драма да бъдеш на резервната скамейка, а и го приемам спокойно и със смирение. Не се страхувам да загубя мястото си за Световното първенство, тъй като знам, че Джампиеро Вентура изпитва уважение към мен.

Юве си е Юве. Не е лесно веднага да влезеш в синхрон с отбора, който винаги е гладен за победа. Това е манталитетът на клуба. Разбрах, че ако не дадеш 100% от себе си, то ще бъдеш заместен от някой съотборник.

Първата стъпка е да докажа, че съм достоен да нося бяло-черното райе. Тренирам усилено, за да се утвърдя в отбора. Нашите отношения с треньора са отлични и той ми помага да се усъвършенствам. Това, което се се случва с мен, вече се случи и с Дибала, когато пристигна в отбора.

Снимка: www.juventus.com

 

Коментари