Лихтщайнер: „Това е последният ми сезон в Ювентус“

Лихтщайнер: „Сега трябва да се фокусираме върху мача в сряда, защото трябва да спечелим още един трофей.“

След победата на Ювентус с 3:1 над Болоня Стефан Лихтщайнер разкри, че това ще е последния му сезон с екипа на „бианконерите“. Швейцарецът сподели и мнението си за мача, който се яви под номер 300 за него в Серия А.

Направихме това, което се изискваше от нас и сме на три точки от титлата. Сезонът е много изморителен, защото Наполи се представят страхотно. Сега трябва да се фокусираме върху мача в сряда, защото трябва да спечелим още един трофей.

Не може да печелиш всеки мач с 4:0. Понякога изпитваш затруднения, особено към края на сезона. Точно затова се нуждаем от подкрепата на феновете. Вече съм свикнал, но все пак е малко странно да чуеш освирквания от публиката в края на първото полувреме. Все пак това е отбор, който се бори за седмо поредно Скудето.

Швейцарският бранител разкри в известна степен какво ще е бъдещето му след края на сезона.

Това ще е последния ми сезон в Ювентус. Идва време, когато трябва да потърсиш нови предизвикателства. Тук израснах много психически. Когато пристигнах, нямах представа какво е да играеш в Ювентус, понеже има постоянно напрежение и обсебване за постигане на победа. В Лацио трябваше да играем в защита в последната третина на терена, а тук още в средата. Бъдещето ми е извън Италия, но няма да кажа все още нищо, защото не съм подписал договор. Към момента обаче съм фокусиран върху постигането на отборните цели.

източници: www.juventus.com

www.football-italia.net

снимка: www.juventus.com

Коментари