Марота: „Интересуваме се от Перин и Дармиан“

Марота: „Ядрото на Ювентус, трябва да е изградено от национали на Италия.“

Генералният директор на Ювентус Бепе Марота призна за интерес към вратаря на Дженоа Матиа Перин и защитника на Манчестър Юнайтед Матео Дармиан. Днес той присъства на представяне на нова книга за Ювентус и е отговарял на журналистически въпроси.

В клуба разговаряме доста относно Перин и Дармиан. Може да кажем, че естествения наследник на Буфон на вратата на Ювентус е Шчесни. Направихме своя избор миналата година и сме много щастливи от този факт. Обаче, както винаги съм казвал, велик клуб като Ювентус, който участва в няколко надпревари, трябва да има два вратаря на топ ниво. Така че няма да крия, че ще потърсим вратар от висока класа. Перин е такъв футболист, но има дълъг път от позицията, в която се намираме сега, започвайки преговори до подписване на договор.

Дармиан и играч, който може да пасне на профилите на играчи, които търсим. Също така е италиански футболист, а ние винаги сме мислили, че ядрото на състава на Ювентус, трябва да е изградено от национали на Италия. Италианците успяват по-бързо да разберат обстановката в клуба и да се адаптират, така че няма да крия, че се интересуваме от Дармиан.

източник: www.football-italia.net

снимка: www.juventus.com

Коментари