Марота разсея слуховете: „Връщането на Мората е утопично“

Марота сподели, че Юве вече разполага с нападение на световно ниво и нито един атакуващ играч не се продава.

Генералният директор на Ювентус Бепе Марота говори пред журналисти на днешно представяне на нова книга за Юве. Естествено, той е бил засипан от въпроси свързани с евентуални трансфери на „бианконерите“. Един от най-упоритите слухове в последните седмици е за възможността за завръщането на Алваро Мората в торинския гранд.

Сега сме в най-важната фаза на трансферния пазар, така че, както винаги, всекидневно медиите свързват Ювентус с трансфери на много играчи. Това важи и за сагата с Мората, която е водеща тема днес. Факт е, че всички най-важни играчи в периода на Андреа Аниели начело на клуба, които са напуснали отбора носят в себе си страхотни спомени за престоя си в Ювентус.

Ако изключим това, всичко останало са просто слухове. Искам да ги разсея, ние не искаме да мамим никого. Ние вече разполагаме със страхотна атака на световно ниво, така че това е част на отбора, с която не искаме да правим експерименти. Към този момент всяко действие изглежда напълно утопично.

Естествено Марота е бил попитан дали това може да се промени, ако Манджукич напусне клуба.

Не. Принципът на Ювентус винаги е, че, когато играч поиска да напусне, ние ще се опитаме да го задържим като задоволим неговите претенции, до момента, когато мотивацията му изчезне или пък възникнат други обстоятелства. В момента нито един не е в подобна позиция, така че трябва да кажа, че Манджукич ще е играч на Ювентус и през следващия сезон.

Игуаин? Не, нито един играч не се продава. Той завърши втория си сезон при нас, справи се много добре и сме доволни от него. Ако бяхме получили някакви оферти, нямаше да ги разглеждаме.

Това важи в още по-голяма степен за Дъглас Коща, защото преди всичко, както знаете, той беше при нас под наем. Имаме опция за откупуване. Днес той е играч на Байерн Мюнхен, но определено ще го привлечем за постоянно до 30 юни, така че той несъмнено ще бъде с нас следващия сезон.

източник: www.football-italia.net

снимка: www.juventus.com

Коментари