Алегри: „Удовлетворен съм от постигнатата победа срещу Болоня“

Алегри в мача срещу Болоня

Старши треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри остана от доволен от победата над Болоня с 2:0, но предупреди играчите да не подценяват мачове като този.

Бях изключително доволен от начина, по който започнахме мача. Нямаше никакви признаци на високомерие, че трите точни са ни в кърпа вързани. Загубихме топката на няколко пъти през второто полувреме, но като цяло подобряваме играта си с всеки изминал мач. Колкото повече футболистите играят заедно, толкова повече се опознават и подобряват разбирателството си на терена. Те показаха голяма зрялост, разчитайки добре играта и запазвайки топката без риск да я загубят.

Победата срещу Валенсия ни вдъхна увереност, но срещу Фрозиноне ни отне време, докато пречупим противника. Има много области, в които все още трябва да се подобрим, особено сега, когато следват два големи мача.

Алегри за смяната на схемата с 3-5-2

Предпочетох тази формация, защото сметнах, че това ще бъде най-доброто за нас в този момент. Имахме няколко много изморителни срещи, в които липсваха важни играчи, а сега исках да дам почивка на няколко футболисти. Ще се върнем отново на защита с четирима души, но ще използваме и трима, когато обстоятелствата го изискват.

Исках да дам почивка на Кристиано Роналдо през втората част, но той беше толкова гладен да играе и да отбележи гол. По-трудно е да се играе в Италия и съм доволен от това, което прави досега.

Пауло се нуждаеше от игрово време, докато отбележи гол и представянето му беше страхотно. Но той не беше единственият, който се представи така. Перин направи голям дебют, докато Бардзали и Бентанкур също впечатлиха.

Снимка: www.juventus.com

 

Коментари