Сари: „Трябва да покажем добра игра и манталитет на силен отбор“

Сари: „Ако резултата от мач в началото на октомври ни срине психологически, то означава, че не сме готови за големи постижения.“

Маурицио Сари даде пресконференция преди утрешното Дерби д’Италия. Първият въпрос отправен към Сари на пресконференцията беше как ще убеди Дибала и Игуаин да приемат различните формации на атаката и това, че някой от тях ще остава резерва.

Няма нужда да убеждавам играчите. Аз трябва да взимам решения. Нормално е футболистите да са ядосани, ако не играят. Това го намирам за положителна, а не за негативна реакция. Моята работа е да взимам решения, не мога да се тревожа как ще реагират играчите. Тяхното раздразнение може да е източник за вашите гръмки новини, но аз го намирам за положителен знак за амбицията им.

В това издание на Дерби д’Италия се изправят първия срещу втория във временното класиране.

Ще се изправим срещу силен отбор, който се намира в добра форма. Това се доказа и от отличното им представяне срещу Барселона. Не може да се посочи фаворит в мача, особено, че Дерби д’Италия е едно от онези прекрасни изживявания, от които всеки иска бъде част. „Нерадзурите“ са солидни и опасни, когато контролират мача. Също така са опасни на контраатака и се отбраняват добре.

Естествено журналистите акцентираха и на сблъсъка на треньорската пейка между Сари и Конте.

Конте е един от най-добрите треньори в света. Ако искате да разглеждате утрешния мач като Конте срещу Сари, а не Интер срещу Ювентус, то тогава не разбирам вашия подход. Бих казал, че важността на този мач за титлата е близка до нула. Прекалено рано е в шампионата, за да направи разлика, когато остават още 31 кръга.

Този двубой е важен за развитието на отбора. Още по-важно е да докажем, че можем да си тръгнем от Сан Сиро с добро представяне и манталитета на силен отбор. Би било огромна грешка да си мислим, че първенството е решено в началото на октомври.

Всеки един от нас преценя показаното от даден отбор на база на стила футбол, който иска да гледа. Възнамеряваме да отидем в Милано и да играем нашия си стил футбол. Хората говорят много за желание, решителност, глад за успехи, но това със сигурност са естествени елементи за всеки професионалист. Аз предпочитам да се фокусирам на качеството и стила.

Сари беше попитан дали резултата от Дерби д’Италия ще повлияе на някой от отборите в психологически аспект, а не само като чисто точково измерение в класирането.

Ако резултата от мач в началото на октомври ни срине психологически, то означава, че не сме готови за големи постижения.

Бернардески започна мача с Байер Леверкузен като трекуартиста, но сега се очаква Рамзи да се завърне в игра изпълнявайки тази роля.

Мисля, че срещу Байер Бернардески се представи добре и това е позицията, която му пасва най-много. Той се представя все по-добре и в тренировките. Предпочитам да му кажа лично дали ще играе утре или не, от колкото да го научава от медиите. Това е форма на уважение, която всеки треньор дължи на играчите си.

източник: www.football-italia.net

снимка: www.juventus.com

Коментари