Де Лихт: „Да победим с мой гол е много специален момент за мен“

Матайс Де Лихт отбеляза единствения гол в Дерби дела Моле, с който донесе победата за Ювентус. Освен с попадението си младият бранител попадна и в друга важна ситуация. След силно изпълнен тъч в наказателното поле на „бианконерите“ и леко отклоняване на топката с глава от Андреа Белоти, тя срещна дясната ръка на защитника, която обаче беше в естествено положение. Ето какво заяви след мача Де Лихт пред DAZN.

Разбира се, че съм много щастлив. Беше изключително важен мач понеже Интер също беше спечелил. Спечелихме с 1:0 след мой гол, което е специален момент за мен.

Аз си стоях ей така с ръце надолу и топката ме удари. Веднага разбрах, че това не е дузпа, защото правилата казват, че ако ръцете ми са в естествено положение отпуснати надолу, то това не е наказателен удар.

Очевидно винаги има трудности, когато преминеш в нов клуб. Нещата се развиват добре. Момчетата направиха така, че да се чувствам топло приет и мисля, че си подобрявам представянето всеки мач. Надявам се, че тази вечер показах, че мога да съм в полза на отбора. Съотборниците ми са много мили. Игуаин ми даде прекрасна асистенция. Много съм щастлив.

източник: www.football-italia.net

снимка: www.juventus.com

Коментари